Våra rum

Allmänt

Michael Hansens rum och lägenheter är endast till för studerande vid Lunds universitet. LU Acommodation vid Lunds universitet disponerar åtta korridorrum för universitetets utländska utbytesstudenter.

På kollegiet finns det 244 korridorrum med en yta om ca 19 kvm. Toalett och handfat finns på rummet. Dusch och kök delas med dina korridorskamrater. Trappor, korridorer, duschrum och kök städas en gång i veckan av vår personal.

Rum/hyror

Årshyran fördelas på nio månader. Juni, juli och augusti är debiteringsfria.

Vi har 8 st alkovrum (ett per hörnkorridor) som erbjuds i första hand till de som redan bor i korridoren därefter via ordinarie kösystem.

Vi har en speciell kö för våra lägenheter som man får ställa sig då man bott i korridorrum under minst tre månader med förstahandskontrakt.

Lägenheter söks genom att lämna in en ansökan till receptionen. För att ställa sig i kö måste man ha bott på MHK i sex månader.

Vad ingår?

Korridorlivet

Varje korridor utser inom sig en korridorförman som bl.a. har ansvaret att se till att rollen som "köksvakt" går runt i korridoren. Köksvakten tömmer soporna etc. och ser till att köket ställs i ordning inför personalens veckostädning. Korridorförmannen är oftast den som har hand om respektive korridors kassa vilket brukar användas till rengöringsmedel, gemensamma kryddor, dagstidning och ibland till gemensamma fester. Varje korridor fungerar på sitt sätt med sina regler.

I korridorerna finns i regel allt vad som behövs i form av bestick, tallrikar, glas, muggar och köksredskap. De flesta korridorer har själva försett sitt kök med kaffekokare och vattenkokare, brödrost osv.

Betydande renoveringar