Husets faciliteter

Tvättstugan

Tvättstugan finns i D-husets källarplan. Bokning sker via kollegiets interna hemsida. Där finns även torktumlare, mangel och effektiva torkrum.

Kapacitet: Två rum med vardera 3 stycken 5,5kilos maskiner och två torktumlare. Utöver detta finns tre torkrum.

Gillestugan

Gillestugan kan hyras för fester och sammankomster av kollegiets hyresgäster. Gillestugan bokas på expeditionen. 1500 kr i hyra fredag och lördag, 300 kr onsdag och torsdag, övriga dagar 100 kr. Depositionsavgiften är 2000 kronor som du får tillbaka när städningen är godkänd och lokalen i övrigt i ordning. Hyran betalas via postgiro alternativt kontant. Depositionen erläggs kontant.

I Gillestugan finns 14 bord och 90 stolar. Det mindre rummet är möblerat med soffa, fåtöljer och soffbord. Köket är försett med spis med ugn, fläkt, kyl- och frysskåp, mikro och kaffebryggare. Filter till bryggaren köper du på expeditionen. Högst 100 personer får vistas i lokalen.

Alla aktiviteter skall vara avslutade senast klockan 02.00 (fredag och lördag samt dag före röd helgdag) övriga veckodagar skall alla aktiviteter upphöra senast klockan 23.00. Vid brott mot denna bestämmelse kommer hela depositionsavgiften att tas i anspråk.

Musikrum

Med piano finns i E-husets källarplan. Musikrummet är avsett för våra hyresgäster som enskilt vill öva på något instrument utan att störa sina grannar. Tillåtna övningstider och bokning för utnyttjande av musikrummet finns på anslagstavlan utanför musikrummet. I E-husets källare finns även ett bordtennisbord och utrymme för hobbyverksamhet.

Förvaringsutrymmen

D-källaren: Låst utrymme för privata saker. Endast Husförmännen har tillgång hit. Kontakta dem när Du behöver ställa ner något.

E-källaren: Det finns ett förråd i E-källaren (allra längst in till vänster) som är ämnat för flyttkartonger och bytesprylar. Alla felplacerade saker slängs omedelbart. I E-källaren finns även låsbara utrymmen som hyrs ut av husförmännen. Avgiften betalas terminsvis. Hänglås håller man med själv.

B-källaren: På torsdagar mellan kl. 7.30 - 8.00 kan Du hämta eller lämna ner möbler och övrig utrustning som tillhör kollegiet. Observera att Du före besiktning i samband med avflyttning skall återställa möbler och övrig utrustning i ditt rum såvida inte annat meddelats expeditionen via den inflyttande hyresgästen.

Studierum

För att undvika eventuella störningsmoment kan hyresgästerna i lugn och ro bedriva studier i studierummen som finns i A-trappans källarplan. Bokning och avhämtning av nyckeln sker på expeditionstid i receptionen. Övrig tid står husförmännen för. Kapacitet : 6 rum, där varje rum består av bord och stolar.

Bastu

Finns i D-husets källare. Öppet dygnet runt. Bastun kan reserveras för flickor på måndagar och för pojkar på tisdagar.

Parkeringsplats

Du kan hyra parkeringsplats om Du är bosatt på kollegiet. Platsen bokas på expeditionen. Månadshyran är f.n. 200 kronor. Du kan även hyra veckovis och betalar då 70 kronor per vecka. Priset för en dag är 20 kronor.

Miljöstation / Miljöhus

Invid parkeringsplatsen har kollegiet 8 underjordiska fraktioner för komplett källsortering av matavfall, restavfall, flaskor, kartonger, tidningar, plast och metall. Var vänliga och se till att slänga avfallet så ljudlöst som möjligt och stäng locken! Påsar för matavfall finns placerade i miljöhuset.

Miljöhuset är avsett för förvaring av uttjänta glödlampor, datorer och övrig elektronik i avvaktan på borttransport – inget annat får placeras där.

Cykelkällare

Låsbara utrymmen finns i A och B husen. Vanliga cykelställ finns det gott om runt om kollegiet, och även en del inne på gården. Vänligen ställ inte cyklar i pelargångarna eller utanför ställen i våra låsbara utrymmen eftersom det försvårar trädgårdsskötsel och snöröjning.